Културни институти и училище ще се включат в традиционното боядисване на

...
Културни институти и училище ще се включат в традиционното боядисване на
Коментари Харесай

Културни институти и училище ще се включат в традиционното боядисване на яйца на Велики четвъртък в Сливен

Културни институти и учебно заведение ще се включат в традиционното боядисване на яйца на Велики четвъртък в Сливен, оповестиха уредниците от община Сливен.  Боядисването ще стартира от 12 часа пред постройката на общината и в него ще вземат участие представители на Регионалния исторически музей, Художествена изложба „ Димитър Добрович “, на Националния музей на текстилната промишленост, Късноантична и средновековна цитадела „ Туида “, Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „ Акад. Неделчо Неделчев “ и други

В навечерието на Възкресение Христово съвместен Великденски концерт ще изнесат пред поданици и посетители на Сливен Симфоничният оркестър и децата от плана „ Музиката вместо улицата “ на Георги Калайджиев. Сценичната изява ще се състои в зала „ Сливен “ през днешния ден ( 12 април) от 18:30 ч. 

В среднощ, на 15 април, в Катедрален храм „ Св. Димитър “ ще стартира Великденската света литургия. Навръх Великден, 16 април, поданици и посетители на града ще  могат да се включат в общоградско забавление с присъединяване на сливенския Ансамбъл за национални песни и танци пред общината от 11:30 ч.

В празничните дни жителите и гостите на Сливен няма да заплащат за почасово паркиране. Без такси за " Синя зона " ще бъдат дните от 14 до 17 април, в това число.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР